Start Keizersrande een stap dichterbij

Plan Natuurderij Keizersrande in de uiterwaarden van de IJssel neemt volgende stap. Nabij Deventer wordt in de uiterwaarden van de IJssel een nieuw te bouwen boerderij gepland. Doel hiervan is om door middel van een gesloten bedrijfsvoering, de natuur- en het landschap van ongeveer 150 ha uiterwaarden te gaan beheren.

Annette Harberink wil hiervoor met een BD-melkveebedrijf, met dubbeldoelkoeien aan de slag. Hiervoor heeft Ekopart een bedrijfsplan opgesteld. Annette inmiddels de percelen alin beheer en heeft deze in omschakeling gebracht.

Afgelopen maand heeft het bestuur van de Stichting IJssellandschap een positief besluit genomen voor de verdere ontwikkeling van de natuurderij Keizersrande. Hiermee een belangrijke stap voorwaarts gezet en komt het plan voor een boerderij in de Uiterwaarden van de IJssel nabij Deventer in een volgende fase.

Annette Harberink is dan ook zeer gelukkig met deze ontwikkeling. Er wordt nu hard gewerkt aan een bouwvergunning en verwacht wordt dat er dit jaar gestart kan worden met de bouw. In 2013 moet er op het bedrijf gemolken gaan worden.