Kansenkaart NH -omschakeling melkvee

In de afgelopen jaren hebben ruim 100 (melk)veebedrijven in Noord Holland een Bio-Barometer voor hun bedrijf laten opstellen. Ze konden zich hiervoor aanmelden binnen het "project Biologisch Ondernemen Noord Holland". Van deze bedrijven zijn er al ca 20% biologisch geworden, dan wel in omschakeling gegaan. Nog ca 20-25% van de bedrijven hebben voor wat beteft hun bedrijfsstructuur goede, dan wel zeer goede perspectieven om in de komende jaren te gaan omschakelen. Deze kunt u vinden op de "Kansenkaart van provincie Noord Holland". 

Deze is door Provincie Noord Holland gemaakt om de potentiele omschakelaars in beeld te krijgen.  Deze kansenkaart laat zien in welke regio deze potentiële omschakelaars zitten. Grondbeherende partijen zoals Natuurorganisaties, Gemeenten en Projectontwikkelaars kunnen op basis van deze kaart inzicht krijgen wie er nabij hun gronden gevestigd zijn. Dit vergroot de kans om een onderlinge samenwerking aan te gaan.

Voor veel bedrijven hangt de mogelijkheid voor omschakelen van het bedrijf namelijk af, of er kans is om te extensiveren. Of met andere woorden: de mogelijkheid op meer landbouwgrond om voldoende ruwvoer te kunnen winnen.

Deze kaart is op aanvraag beschikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.