Keizersrande: Biologisch Dynamisch boeren langs de IJssel

Op de boerderij Keizersrande, in de uiterwaarden van de IJssel, is onlangs de nieuwe boerderij door Annette Harberink in gebruik genomen. Ze pacht het bedrijf van St. IJssellandschap en beheerd het bedrijf samen met haar partner Floor Dijkstra.

 

tn 2013-09-17 17.33.12

 

De stal, berging, de woning en publieke ruimte, zijn ondergebracht in een architectonisch fraaie compositie. Gelegen op een terp aan een zijarm van de IJssel, heeft het nu reeds een beeldbepalend karakter gekregen.

 

Het is een modern en innovatieve BD-bedrijf geworden. Het bedrijf is als Natuurderij ontwikkeld, bedoeld om met de veestapel, het landschap en de natuur van het 180 ha grote gebied te beheren en te ontwikkelen. Ook biedt het gebied ruimte voor waterberging, zodat hierbij rekening gehouden moest worden met hoog water. Dat bleek in juni jl. toen het het peil steeg tot ca 5 meter van de stal. Gelukkig ligt de boerderij en de voervoorraden hoog genoeg. Er loopt een voetpad langs het bedrijf en bezoekers zijn welkom. Ook is er een fraaie vergader-en cursusruimte beschikbaar, welke gehuurd kan worden.

 

tn 2013-09-17 17.41.06

 

Er lopen nu ongeveer 36 MRIJ-koeien en jongvee. De veestapel zal uitgroeien tot ongeveer 80 koeien.

Op 1 november 2013 wordt de stal officieel geopend. Een dag later op 2 november is er een Open Dag gepland. U bent van harte welkom. Voor meer informatie: Keizersrande