Provincie Friesland en Groningen: Omschakeladviezen aan keukentafel en in groepsverband

Ekopart verzorgt al meerdere jaren de advisering voor omschakeling naar een biologische bedrijfvoering in de Provincie Friesland en Groningen. Dit blijkt een succesvolle aanpak en dit project krijgt in 2016 en 2017 een goed vervolg.

Gangbare bedrijven, met vragen over de biologische landbouw, kunnen om advies vragen en hun kennis ontwikkelen, waarbij een deel van de kosten door Provincie Friesland en Groningen worden gesubsidieerd. 

Dat kan individueel in de vorm van een keukentafelgesprek over de technische en bedrijfsstructurele kansen en aandachtspunten. Ook is het mogelijk om een bedrijfseconomische verkenning te laten opstellen op basis van de huidige bedrijfsvoering.

Inmiddels zijn er in de beide provincies Omschakelgroepen Biologische Melkveehouderij opgestart, voor bedrijven omschakeling, om hun kennis en ervaring te ontwikkelen en delen via enkele groepsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden over het algemeen op de bedrijven van de deelnemers gehouden of er wordt een excursie georganiseerd. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Ekopart (06-26518701 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)