Biologisch vleesvee in Noord-Holland

Voor zoogkoeienhouders in Noord Holland ligt een goede markt voor biologisch vlees.

Dat kan worden geconcludeerd na de bijeenkomst voor vleesveehouders bij Commandeur Ekovlees te De Goorn op maandag 15 december jl. De vraag naar biologische streekeigen vlees uit Noord Holland is behoorlijk groot. Ekovlees is een belangrijke toeleverancier in het natuurvoedingskanaal. Ook leveren ze aan Noord Hollandse supermarkten en de Horeca/outdoor-groothandel. Vooral voor biologisch vlees van goede (R) en heel goede (U) kwaliteit is veel vraag. Afhankelijk van de kwaliteit kan tot ca 7-12 % meerprijs worden betaald voor biologisch vlees.

 

Het is dan ook een mooi kans die snel ingevuld zal kunnen worden.

 

 

 

De lijnen kunnen daarbij ook erg kort gehouden worden.

Er zijn namelijk behoorlijk wat zoogkoeienhouders in Noord Holland actief. Het meerendeel hiervan beheerd hun gronden op extensieve wijze. Veelal in combinatie met een behoorlijk zware natuurdoelstelling. Kunstmest en chem. bestrijdingsmiddelen worden op deze percelen meestal niet meer ingezet. In Amsterdam staat het slachthuis. En in De  Goorn zit een biologisch vleesverwerker. Ook de afnemers komen voor een groot deel uit de regio.

 

"De bal ligt bij de zoogkoeienhouders", aldus Hans Commandeur. De markt is er en we kunnen binnen niet al te lange termijn 10 dieren per week extra verwerken. Op basis van de uitstoot van vrouwelijke dieren biedt dit ruimte omschakelende vleesveehouders in Noord Holland.

 

Bent u als vleesveehouder geinteressserd en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor omschakeling van uw bedrijf. Vanuit het project Biologisch Ondernemen van Provincie N-Holland, kunt u als vleesveehouder , kosteloos en vrijblijvend verzoeken om een keukentafelgesprek, over omschakelingskansen van uw bedrijf. Neem hiervoor contact op en maak een afspraak:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-26518701.