Opdrachtgevers

Provincie Groningen- Omschakeladviezen

Ekopart verzorgt vanaf 2016 de advisering voor omschakeling naar een biologische bedrijfvoering in de Provincie Groningen. Dit blijkt een succesvolle aanpak en dit project krijgt in 2017 een goed vervolg.

Ekopart heeft 3 activiteiten opgepakt:

  • Individuele bedrijfsbezoeken om de omschakelingsperspectieven op bedrijfsniveau te invenstariseren. Dat kan in de vorm van een keukentafelgesprek over de technische en bedrijfsstructurele kansen en aandachtspunten. Ook is het mogelijk om een bedrijfseconomische verkenning te laten opstellen op basis van de huidige bedrijfsvoering
  • Vervolg van de Omschakelcursus voor de melkveehouderij, om kennis en ervaring m.b.t omschakeling aan te bieden en te delen.
  • Nieuw opgestarte Studiegroep van biologische melkveehouders, om kennis en ervaring over de biologische bedrijfsvoering uit te wisselen. Het is de bedoeling om met beide groepen in de loop van 2018 toe te groeien naar een versterkt kennisnetwerk.Gangbare bedrijven, met vragen over de biologische landbouw, kunnen om advies vragen en hun kennis ontwikkelen, waarbij alle, dan wel een deel van de kosten door Provincie Groningen worden gesubsidieerd. 

Deze bijeenkomsten worden over het algemeen op de bedrijven van de deelnemers gehouden of er wordt een excursie georganiseerd. 

In 2017-2018 krijgt het een vervolg, waarbij op een toegankelijke en praktische wijze kennis en ervaring wordt opgedaan. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Ekopart (06-26518701 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)