Opdrachtgevers

Ekopart, samen met FBBF en van Hall Larenstein sterk in Friesland

Ekopart geeft de komende jaren een actief vervolg aan de advisering aan biologische - en omschakelende veehouders in Friesland. Vanaf 2012 verzorgt Ekopart advies in deze fraaie provincie. Hiervoor is ze een actieve en meerjarige samenwerking met Feriening Biologyske Boeren Fryslân (FBBF) en de Hogeschool van Hall Larenstein. Het project “Biologisch Landbouwen in Friesland omvat 3 jaar. Hiermee wordt geborgd dat de uitwisseling en de ontwikkeling van praktijkkennis voor biologische sector versterkt kan worden.

foto flyer

Belangrijke speerpunt is het omschakelingsadvies.

Bedrijven die nadenken over de omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering zijn bij Ekopart aan het goede adres. Met een keukentafelgesprek wordt ingezoomd op de huidige bedrijfsstructuur, uw management en de mogelijkheden in de omgeving. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de perspectieven van omschakeling en de hierbij mogelijke aandachtspunten. Ook wordt de uitgelegd wat u de Bio-regelgeving voor uw bedrijf betekend. Wanneer blijkt dat er voor de omschakeling een bedrijfseconomische verkenning gewenst is, dan wordt u dat aangeboden.

Tweede belangrijk onderdeel is dat de praktijkkennis en ervaring onderling uitgewisseld wordt via studiegroepen van biologische melkveehouders.

Alles onder begeleiding en maximale inbreng door de deelnemers zelf. En er is een omschakelcursus voor de biologische melkveehouderij beschikbaar. In het eerste jaar worden specialisten gevraagd om praktische kennis rond omschakeling te delen. In het vervolgjaar komen de ervaren bio-boeren aan het woord.

In de groepsbijeenkomsten wordt ook een koppeling gemaakt vanuit de praktijk naar de agrarische opleiding. Hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere uitbouw van natuurinclusieve strategieën en technieken in het lesprogramma.

Provincie Friesland maakt het financieel mogelijk, om tegen een relatief geringe eigen bijdrage, aan deze advies- en begeleidingspakketten deel te nemen.

Wilt u meer weten:

Kees Water: bel 06-26518701 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.